MENIU

Vaccinarea copiilor și adolescenților împotriva COVID-19, pregătită de Ministerul Educației - CÂND va avea loc

Vaccinarea copiilor și adolescenților împotriva COVID-19, luată în calcul de Ministerul Educației - CÂND va avea loc

Ministrul Educației a anunțat că se pregătește pentru vaccinarea elevilor sub 16 ani. Sorin Cîmpeanu a declarat joi că se așteaptă mai întâi autorizarea vaccinului Pfizer în Europa și pentru această categorie de vârstă, apoi imunizarea va putea avea loc chiar în școli. 

„Va trebui întâi să așteptăm să fie autorizat vaccinul pentru această categorie de vârstă, sub 16 ani, de către Agenția Europeană a Medicamentului, apoi autorizat de către cei îndreptățiți în țară, apoi vom avea o discuție pe care deja am stabilit-o cu colonelul Valeriu Gheorghiță pentru a vedea care este modul cel mai eficient de organizare a vaccinării în școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi, după ședința de Guvern.

Reamintim că până acum, 45.000 de tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, s-au vaccinat deja împotriva noului coronavirus.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare, a anunțat deja la începutul săptămânii că „România ia în calcul vaccinarea copiilor. În momentul în care Agenţia Europeană a Medicamentului va aborda autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, vom fi pregătiţi să asigurăm şi vaccinarea pentru această grupă de vârstă, evident cu acordul părinţilor, folosind logistica necesară. Deja avem o experienţă de mai bine de şase luni de când suntem în această campanie de vaccinare, ştim care sunt lucrurile care funcţionează şi pe care e bine să le menţinem şi să le dezvoltăm, tocmai de aceea cred că pe măsură ce această autorizare va veni, vom putea demara şi activitatea de vaccinare adresată grupei de vârstă 12-15 ani”.

În Statele Unite, vaccinarea adolescenților a început deja de joi, 13 mai 2021, la două zile după ce a fost autorizat Pfizer pentru categoria 12-15 ani de FDA.