MENIU

Utilizarea vaccinului Johnson&Johnson pentru doza de rapel, recomandată de EMA. Cui se adresează

Vaccin anti-Covid19 Johnson&Johnson

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) recomandă utilizarea vaccinului anti-COVID produs de Johnson & Johnson pentru doza de rapel.

EMA a anunțat, astăzi, că vaccinul Janssen, produs de Johnson & Johnson, poate fi utilizat pentru dozele de rapel la cel puțin două luni de la prima doză. Recomandarea vizează doar persoanele de peste 18 ani.

„Recomandarea apare ca urmare a dovezilor potrivit cărora o doză de vaccin Janssen administrată adulților la două luni după prima doză a antrenat o creștere a anticorpilor împotriva SARS CoV-2”, a anunțat EMA, potrivit France Info, care citează un comunicat de presă al instituției comunitare. 

Este vorba despre cel de al treilea vaccin, după Pfizer/BioNTech și Moderna, care este aprobat în Europa pentru utilizarea la efectuarea rapelului în cazul adulților.

Reamintim că Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat, ăe 22 noiembrie, că evaluează o solicitare din partea laboratorului Johnson & Johnson de a permite administrarea unei doze de rapel cu vaccinul pe care l-a conceput împotriva Covid-19 persoanelor cu vârsta de peste 18 ani în UE.

„Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) al EMA va efectua o evaluare accelerată a datelor transmise de compania care comercializează vaccinul”, a spus autoritatea europeană de reglementare, adăugând că un rezultat „este așteptat în următoarele săptămâni”.

Aprobarea solicitată este pentru utilizarea unei doze de rapel a vaccinului cu o singură doză, vaccinul anti-Covid Janssen, care urmează să fie administrată persoanelor cu vârsta de peste 18 ani la cel puțin două luni după prima doză, declara EMA, la acea vreme.