MENIU

USR atacă legea pensiilor, sunt mai multe motive de neconstituţionalitate

<p>Legea pensiilor</p>

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat marţi, după adoptarea în Comisia pentru muncă a raportului la proiectul legii pensiilor, că acesta reprezintă "o promisiune deşartă a actualei majorităţi guvernamentale pentru categoria pensionarilor".

Pe lângă dubiile legate de găsirea surselor de finanţare pentru viitoarele majorări, politicianul USR susţine că proiectul are 3 probleme majore.

"În continuare rămân în vigoare pensiile speciale, ceea ce nu poate fi numită o echitate socială aşa cum se doreşte, nu este o reformă reală a sistemului de pensii, se tărăgănează acelaşi sistem de pensii. Legea va intra în vigoare abia în septembrie 2021 şi este doar o promisiune deşartă a actualei majorităţi guvernamentale pentru categoria pensionarilor. Li se promite o creştere iluzorie cu 40% a punctului de pensie, fără să se spună de unde vor veni aceşti bani, în contextul în care Guvernul României, pe actualul buget, a trebuit să suplimenteze din Fondul de rezervă fondul de pensii. Aşadar, este o creştere cu 133% a cheltuielilor pe pensii pentru anul 2021 - 2022, este iluzorie, promisiuni deşarte, cuprinse în programul de guvernare - o carte de colorat plină cu poveşti", a afirmat Seidler, citat de Agerpres.

Politicianul de opoziţie a menţionat că există cel puţin trei motive de neconstituţionalitate în legea pensiilor, iar după consultări cu jurişti şi cu partenerii de la celelalte partide, Opoziţia are de gând să înainteze către CCR o verificare de constituţionalitate. Potrivit lui Seidler, un astfel de demers n-ar afecta intrarea în vigoare a legii, ppentru că acest lucru s-ar întâmpla în septembrie 202.

Mai multe articole despre:
Legea pensiilor