MENIU

Ursula von der Leyen i-a spus lui Iohannis că postul de comisar trebuie ocupat de o femeie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, la Bruxelles, că, la revenirea în țară de la summit-ul Uniunii Europene, se va implica în desemnarea comisarului european din partea României, având în vedere și rugămintea președintei alese a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a grăbi această procedură.

Președintele nu a creionat profilul persoanei care ar trebui desemnată de România, dar a precizat că aceasta trebuie să fie o femeie.

”Ne-am întâlnit, am discutat despre desemnarea comisarului, doamna von der Leyen e îngrijorată de situația care s-a creat, guvernul nu va nominaliza un comisar, avem o amânare de o lună de zile, nu din cauza României, situația e una complicată, sper să găsim soluții”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă e dispusă comisia să aștepte până România va nominaliza un alt comisar, președintele a răspuns că ”ar fi total nepotrivit și ar fi o eroare din partea României să se oprească demersul din cauza noastră”.

„Când revin în țară o să încep câteva discuții să căutăm soluții”, a anunțat Iohannis.

Președintele nu a făcut profilul comisarului european desemnat, a spus doar că trebuie să fie „unul bun, dar e clar că avem nevoie de o persoană integră, care are cunoștințele necesare pentru a umple poziția de comisar european, o persoană care sigur ar reprezenta și România în Comisie într-un sens pozitiv. Avem oameni competenți”.

„Doamna von der Leyen a subliniat și la discuția pe care am avut-o că își dorește foarte mult ca România să desemneze o doamnă. Rugămintea a fost să accelerăm procedura”, a declarat Klaus Iohannis, precizând că nu s-a discutat despre nume, o astfel de dezbatere urmând a fi făcută la București.

Mai multe articole despre:
null