MENIU

Urșii și-au făcut din nou simțită prezența în județul Harghita. Patru apeluri în ultimele 24 de ore!

Urșii și-au făcut din nou simțită prezența în județul Harghita. Patru apeluri în 24 de ore!

În ultimele 24 de ore, au fost primite patru apeluri la 112 prin care a fost anunțată prezența unor urși în localitățile Borsec, Fitod și Atid, informează realitateadeharghita.net.

Primele două apeluri primite prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU) 112, joi, 10 iulie, în jurul orei 16:00, respectiv 18:00, anunțau prezența unui urs în orașul Borsec. A fost trimis imediat în zonă un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist, care au îndepărtat ursul înspre pădure.

 Al treilea apel, făcut de către o doamnă, semnala prezența unui urs lângă Fitod. A fost trimis la fața locului un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, care a trecut la îndepărtarea ursului din zona locuită, înspre pădure.

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 01:14, un bărbat a semnalat prezența unui urs în curtea casei sale din comuna Atid. A fost trimis la fața locului un echipaj de ordine publică format din jandarmi și polițiști, care a intervenit pentru îndepărtarea animalului sălbatic din apropierea zonelor locuite.

 Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.


Mai multe articole despre:
urs alerta urs harghita