MENIU

Ursii au făcut măcel printre vaci. Imagini de coșmar într-o localitate din Suceava - FOTO

Specialiștii spun că animalele atacă de foame

Un urs a făcut măcel într-o localitate din județul Suceava. Animalul flămând a atacat 2 vaci, iar pe una a ucis-o pe loc. Fermierii sunt avertizați că problemele de acest gen ar putea fi abia la început. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

2 bovine care se aflau pe o pășune de pe raza comunei Dorna Arini au fost atacate și sfâșiate de un urs, în timpul nopții.

Una dintre bovine, care avea circa o jumătate de tonă, a fost sfâșiată și lăsată pe pășune, iar alta a fost grav rănită, potrivit Monitorul de Suceava.

”Vaca grav rănită se află sub tratament și sperăm să fie salvată. Sperăm ca atacurile să nu se înmulțească, așa cum a fost în anii trecuți, și așa crescătorii de vaci sunt în mare dificultate, efectivele de vaci s-au redus la jumătate în zona de munte”, a declarat veterinarul din localitate.

Specialiștii avertizează că acesta poate fi doar începutulu și că odată cu primele semne ale toamnei atacurile generate de foame se pot înmulți. ”Deocamdată există încă fructificație în pădure, urșii au ce mânca dar atunci când vor simți briza de toamnă vor coborî mai des din pădure. Aceste cazuri ar putea să se înmulțească după 15 august astfel că facem apel la crescători să își ia minime măsuri de protecție. Ar fi indicat ca bovinele să nu fie lăsate peste noapte pe pășunile care nu sunt îngrădite cu gard electric”, a transmis Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava.

 

Mai multe articole despre:
vaci atacate de ursi suceava macel suceava