MENIU

Uraganul Ian a lovit Florida. Sute de case distruse, rechini aduși de viitură pe străzi - FOTO&VIDEO

Uraganul Ian a lovit Florida / Foto: Profi Media

Uraganul Ian a ajuns în Florida și a lăsat dezastru în urma lui. 20 de persoane sunt date dispărute. Clădirile au fost distruse, străzile inundate, iar peste 2 milioane de locuințe au rămas fără curent. Mai mult de atât, spitalele și stațiile de pompieri au fost la fel de afectate, iar autoritățile au putut interveni cu greu. Toate acestea după rafalele de 250 de km/h. Inițial, uraganul a lovit Cuba, iar zeci de mii de oameni au fost evacuați. 

Uraganul a lovit partea de sud-vest a Floridei. Vântul a atins și 250 de km/h în unele zone și a lăsat dezastru în urmă.

Ploile torențiale au inundat complet străzile, iar viitura a avut un debit uriaș. Mai mulți rechini au fost aduși de apă pe străzile orașelor. Filmări cu peștii care înoată în mijlocul drumurilor au apărut deja pe rețelele sociale.

În apropiere de Keys, o barcă la bordul căruia se aflau migranți s-a răsturnat. Trei persoane au fost salvate, iar patru au reușit să înoate până la țărm.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a avertizat cu privire la ”impact amplu în întregul stat”, iar locuitorii s-au aprovizionat cu alimente, apă, medicamente și combustibil.

„Sunt convins că, deși primul impact a fost foarte dureros, nu avem altă variantă decât să ne ridicăm și să luptăm. Sunt convins că vom reuși și că vom avea tot suportul de care avem nevoie. Au fost distruse poduri care leagă provincii și poduri electrice”, a precizat președintele Miguel Díaz-Canel.

Uraganul Ian a lovit puternic și Cuba care a rămas complet fără curent electric. Cel puțin două persoane au murit și mai multe clădiri au fost distruse complet. Autoritățile cubaneze au declarat stare de urgență în șase regiuni.

Pana de curent a cuprins întreaga insulă, iar 11 milioane de persoane au rămas în întuneric, după ce una dintre principalele centrale electrice nu a putut fi repusă în funcțiune.

Ploile abundente și rafalele puternice au dus la evacuare a aproximativ 38.000 de persoane din provincia Pinar del Rio. 

Mai multe articole despre:
florida uragan florida