MENIU

Unul din cinci locuitori ai Moscovei are imunitate la coronavirus

Unul din cinci locuitori ai Moscovei are imunitate la coronavirus

Unul din cinci locuitori din Moscova are deja anticorpi la coronavirus, ceea ce sugerează că au fost infectați și vor avea imunitate pentru o perioadă de timp, a afirmat, astăzi, Anastasia Rakova, viceprimarul din capitala Rusiei, relatează HotNews.ro. citând The Moscow Times.

Rakova a făcut această declarație după ce a anunțat că 90.000 de moscoviți au fost testați în perioada 5-18 iunie ca parte a etapei a treia a programului de testare efectuat în tot orașul.

”Putem spune că imunitatea de grup continuă să se formeze și aproximativ 20% dintre moscoviți au o asemenea imunitate”, a declarat Rakova, adăugând că este vorba de o creștere de 2,5% față de testările anterioare.
 
Autoritățile spun că vor să testeze 6 milioane de oameni, adică aproximativ jumătate din populația Msocovei, pentru a vedea câți au dezvoltat anticorpi.
Oficiali sanitari de la nivel național din domeniul sănătății au declarat anterior, luna aceasta, că unul din șapte ruși, aproximativ 14%, au dezvoltat imunitate la virus. Procentul de imunizare în cazul minorilor sub 17 ani a fost de aproape 20%.
Mai multe articole despre:
moscova imunitate coronavirus anticorpi