MENIU

UNPR, marele câştigător al migraţiei politice. Şi-a triplat numărul de parlamentari

Partidul condus de Gabriel Oprea şi-a triplat numărul de parlamentari. În urma alegerilor din 2012, UNPR a obţinut 15 mandate, 10 de depuaţi şi 5 de senatori. Acum partidul numără 55 de parlamentari.

Partidul lui Gabriel Oprea a început atragerea de noi parlamentari, ceea ce a dus la triplarea numărului de aleşi ai formaţiunii în trei ani, ajungând la 55 de parlamentari în momentul de faţă. Majoritatea nou-veniţilor în UNPR, peste 20 la număr, au fost membri ai PPDD, grup care şi-a încetat activitatea. De altfel, în urmă cu o săptămână UNPR a fuzionat prin absorţie cu PPDD.  Atât PNL, cât şi PDL, au pierdut parlamentari în favoarea UNPR, formaţiunea reuşind să atragă şi un număr semnificativ de independenţi.

UNPR este partidul care a avut cel mai mult de câştigat de pe urma migraţiei politice, în timp ce PPDD a suferit cel mai tare, ajungându-se în situaţia ca grupul să fie dizolvat. Probleme au avut însă şi cei din PNL, cărora le-au plecat 52 de parlamentari, în timp ce doar 16 s-au alăturat grupului. La aceştia se adaugă şi cei 56 de senatori şi deputaţi care au intrat în PNL ca urmare a fuziunii cu PDL. Şi din PSD au plecat 26 de aleşi, în timp ce doar 11 s-au alăturat grupului, de la alegerile din 2012 şi până în prezent.

Mai multe articole despre:
null