MENIU

Unora le plăcea în cimitir, lui în garaj. Dezvăluiri uluitoare din dosarul unui fost şef CNAS

<p>Lucian Duță&nbsp;</p>

Dezvăluiri incredibile din dosarul fostului șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duță, acuzat de luare de mită. Potrivit rechizitoruiului, lui Duţă îi plăcea să încaseze şpăgile "la portbaga"", în garaje. 

Din dosarul procurorilor anticorupţie iese la iveală faptul că Lucian Duţă obișnuia să încaseze tranşe din mită în garaje.

Uneori în garajul unei săli din apropierea CNAS, despre care susţinea că ar fi fost protejat împotriva înregistrărilor, alteori în garajul celui care..."cotiza", acuză anchetatorii. "Întâlnirea a avut loc în luna februarie 2010, nu îmi amintesc exact. Pentru a evita riscul de a fi văzuţi, domnul Duţă a venit la mine acasă, a parcat maşina, un BMW de culoare neagră, în garajul meu, i-am dat banii, i-a pus în portbagajul maşinii şi apoi a plecat”, a mărturisit un om de afaceri la parchet, potrvit rechizitoriului, citat de Realitatea TV.

DNA susţine că mita era primită pentru contracte sau acte adiționale semnate între două firme IT și CNAS, pentru implementarea Sistemului Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate.

"În cadrul discuţiei, domnul Duţă şi eu am menţionat importanţa dezvoltării proiectului Sistemul Unic Integrat al Asigurărilor de Sănătate, domnul Duţă subliniind necesitatea obţinerii unui sprijin politic pentru proiectele de la CNAS, lăsând să se înţeleagă că e vorba despre sponsorizări pentru obţinerea acestui sprijin politic, de fapt era vorba despre plata unor comisioane", a mai povestit omul de afaceri care a obţinut contractele.

O altă parte din bani a fost transferată în conturile unei firme ce îi aparţinea unui prieten de-ai lui Lucian Duţă. Pretextul era construirea unui spital, se arată în rechizitoriul publicat de G4MEDIA. Potrivit aceluiași site, Duţă a recunoscut partea legată de transferul unor bani. Fostul şef al CNAS a fost trimis în judecată la finalul anului trecut pentru o mită totală de peste șase milioane de euro. Contactat de Realitatea TV, Lucian Duță nu a dorit sa comenteze dezvăluirile. 

Mai multe articole despre:
DNA CNAS Lucian Duţă