MENIU

Universitatea Bucureşti: Nu vom organiza o dezbatere a candidaţilor la alegerile prezidenţiale

<p>UNIVERSITATEA BUCURESTI</p>

Universitatea Bucureşti anunţă că nu a primit o solicitare privind organizarea unei dezbateri electorale şi că nu intenţionează să organizeze o astfel de dezbatere.

"În urma apariţiei în presă a unor informaţii referitoare la organizarea unei dezbateri electorale în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţi din Bucureşti în cursul zilei de luni, 10 noiembrie 2014, conducerea Universităţii din Bucureşti şi conducerea Facultăţii de Drept doresc să facă următoarele precizări:
Universitatea din Bucureşti şi Facultatea de Drept nu au primit până în acest moment nicio solocitare oficială pentru a organiza sau a găzdui o dezbatere electorală între candidaţii din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.
Universitatea din Bucureşti reaminteşte că, în conformitate cu decizia Consiliului de Administraţie din data de 08.10.2014, UB respinge orice fel de tentativă de implicare politică, iar folosirea spaţiilor instituţiei în alte scopuri decât cele didactice şi ştiinţifice nu este permisă.
În consecinţă, Universitatea din Bucureşti nu va organiza o dezbatere electorală între cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale. Universitatea din Bucureşti nu este responsabilă pentru comunicatele şi informările venite din partea altor asociaţii sau organizaţii", precizează un comunicat al Universităţii Bucureşti.

Candidatul ACL la funcția de președinte al României, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferință de presă susținută la Cluj, că acceptă o dezbatere publică cu Victor Ponta, inclusiv la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca sau la Universitatea București.

Referiri la o posibilă dezbatere în cadru universitar au făcut şi studenţii Universităţii Bucureşti.

Societatea Studenților Universității București (SSUB) le-a propua, vineri, celor doi candidați la Preșdinția României, Klaus Iohannis și Victor Ponta, o dezbatere în Aula Magna a Facultății de Drept, în 10 noiembrie.

Studenții au arătat că dezbaterea între candidați ar trebui să aibă loc într-un spațiu academic, ”fiind un loc simbolic al viitorului şi speranţei oricărei naţiuni occidentale”, la o oră stabilită de comun acord cu echipele de campanie ale celor doi prezidențiabili.