MENIU

Uniforme de poliţie, scoase la vânzare pe Internet

Uniforme de poliție, la vânzare pe internet! Deși achiziționarea oricărui echipament inscripționat cu Poliția Română se poate face doar pe baza legitimației de la Ministerul de Interne, mulți dintre polițiștii ieșiți la pensie își vând uniformele pe site-urile de comerț online.

Valul de polițiști proaspăt pensionați la doar 40-45 de ani a venit și cu un nou tip de comerț. Pe internet se vând uniforme aproape noi. Prețurile sunt mai mici decât la hainele de firmă.

Pe site-urile de anunțuri de pe internet se pot găsi toate componentele unei uniforme de poliție. Gecile de poliție, care sunt cele mai căutate în această perioadă, costă între 110 lei și 590 de lei. Unii dintre vânzători specifică, încă de la început, că se adresează doar cadrelor MAI. La telefon însă se lasă convinși cu o scuză bună sau... tentați de un câștig rapid.

Alții nici măcar nu întreabă dacă uniforma va fi purtată de un polițist sau de un impostor care ar putea comite infracțiuni.

Infracțiunea de port ilegal de uniformă a fost dezincriminată în actuala legislație penală. Acum se pedepsește doar uzurparea de calități oficiale care presupune o pedeapsă de până la 5 ani. În iunie, procurorii DIICOT au făcut 18 percheziții în București, Ilfov și Timiș la o grupare care folosea uniforme de poliție, legitimații și pistoale de plastic în timpul jafurilor.  

Cei care cădeau victime nu depuneau plângeri pentru că erau, la rândul lor, implicați în infracțiuni și nu puteau justifica banii furați.

 
Mai multe articole despre:
uniforme poliţie poliţie uniforme uniforme olx