MENIU

Alimentele și băuturile pe care trebuie să le evitați înainte de culcare!Ce părere au nutriționiștii

5 alimente care te ucid încet, dar sigur. Acum că ştii, le mai consumi?

Chiar dacă pare să nu ne afecteze anumite alimente înainte de culcare, acestea ascund în profunzime probleme grave de sănatate.

Medicii nutriționiști spun că în timpul somnului corpul se află în repaus, iar procesul de digestie este mult încetinit, iar alimentele grele pentru stomac creează un disconfort. Acesta tulbură calitatea somnului şi pune în pericol sănătatea organismului.

În general, pentru a nu da piept cu insomnia, specialistul consideră că este important să evităm consumul anumitor alimente înainte de a ajunge în pat.

Ciocolata neagră este o sursă bogată în antioxidanţi şi acţionează ca un stimulant, adică vă poate menţine treaz toată noptea. De asemenea, dulciurile cresc nivelul undelor cerebrale care cauzează coşmarurile, iar un aport ridicat de dulciuri înainte de somn duce la un somn agitat, neodihnitor.

Pastele şi pizza sunt bogate în carbohidraţi, iar consumarea lor înainte de culcare presupune transformarea carbohidraţilor în grăsime. Ingredientele care contribuie la prepararea pastelor, brânza, uleiul, condimentele, carnea tocată nu sunt uşor de digerat şi vă pot provoca insomnie.

Alcoolul determină un somn agitat şi întrerupt pe tot parcursul nopţii. De asemenea, consumul de alcool înainte de culcare poate duce la dependenţă. De aceea ar trebui evitat.

Conform descopera.ro, evitaţi consumul de lichide după ora 20. Este esenţial să vă hidrataţi pe tot parcursul zilei, dar la fel de important este să reduceţi aportul de lichide înainte de culcare. Puteţi întrerupe somnul în dorinţa de a merge la baie să urinaţi.