MENIU

Unde va fi mutată temporar secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, după incendiul devastator soldat cu 10 morți

Secția ATI a SJU Piatra Neamț va funcționa temporar în clădirea Nefromed

Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț va funcționa temporar în clădirea Nefromed, situată în imediata apropiere a unității sanitare. Decizia a fost luată sâmbătă de Consiliul Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Județean. Conducerile instituțiilor respective au stabilit ce modificări urgente trebuie făcute pentru a corespunde din punct de vedere al reglementărilor DSP și ISU.

Secția va funcționa în spațiul respectiv până se va termina pandemia. 

”Astăzi, 21 noiembrie, am continuat întâlnirile cu factorii de decizie, pentru a identifica soluția cea mai bună referitoare la spațiul în care va funcționa Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, până va trece pandemia. În prima parte a zilei m-am întâlnit cu reprezentanții ISU, DSP, ai proiectantului clădirii Nefromed și doamna manager interimar de la Spitalul Județean și am convenit că spațiul cel mai potrivit pentru amenajarea ATI este în clădirea unde funcționează Nefromed.

Am mers cu toți cei care au participat la discuții în spațiul respectiv pentru a stabili ce modificări urgente trebuie făcute, astfel încât să corespundă din punct de vedere al reglementărilor DSP și ISU”, a declarat Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. 

Aparatura pentru ATI va fi asigurată de la Spitalul Modular Covid din Lețcani, întrucât cea din Spitalul Județean este blocată în cadrul anchetei desfășurate în urma incendiului devastator din 14 noiembrie, transmite realitateadeneamt.net

Citește și: ”Noi detalii din ANCHETA privind tragedia de la Neamț: Audieri de martori. Cercetările vizează săvârșirea infracțiunilor de UCIDERE din culpă”