MENIU

Mircea Băsescu s-a predat! Unde va executa pedeapsa de 4 ani de închisoare

<p>Mircea Băsescu</p>

Mircea Băsescu s-a predat Poliției Constanța, după ce magistații Curții de Apel Constanța au decis definitiv, joi, să-l condamne pe fratele fostului președinte la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Acesta a fost acuzat că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistrați într-un proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Astfel, în urma condamnării, Mircea Băsescu va fi transportat și încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța. Acesta va sta 21 de zile în carantină, până când autoritățile vor decide în ce regim va executa pedeapsa, închis sau semideschis.

Mircea Băsescu va sta doar patru luni în închisoare. Asta pentru că are peste 60 de ani și, astfl, va executa doar o treime din pedeapsă, adică 16 luni, din care se scad cele 12 luni în care a fost arestat preventiv și, apoi, arestat la domiciliu.

Fratele fostului președinte Traian Băsescu a fost condus s-a deplasat la sediul Poliției Constanța condus de avocatul său. La plecare Mircea Băsescu a declarat că „fac închisoare nevinovat”.