MENIU

Un ultim OMAGIU pentru Stela Popescu! Flori, lumânări și aplauze pentru Marea Doamnă a Teatrului

Inquam Photos / George Călin

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Stela Popescu a fost întâmpinat cu aplauze la ,,Teatrul Constantin Tănase". Sute de oameni au mers acolo cu flori și lumânări pentru a-i aduce un ultim omagiu doamnei teatrului românesc de revistă. Sicriul va rămâne în foaierul teatrului până sâmbătă, când va fi mutat la mănăstirea Cernica.

Printre cei care i-au adus vineri un ultim omagiu au fost: Alexandru Arșinel, Vasile Muraru, Corina Chiriac, Ștefan Bănică jr., Emilia Popescu, Aurelian Temișan, Monica Davidescu, Manuela Hărăbor, Victor Yila, Laurențiu Damian, Mitică Popescu.

UPDATE, ora 23: Bucureștenii care au dorit să vină să o vadă pentru ultima dată pe actrița Stela Popescu au umplut foaierul Teatrului "Constantin Tănase" cu buchete de flori și zeci de coroane. Au trimis coroane de flori președintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Nicolae Dragnea, Ministerul Culturii, Ministerul Apărării Naționale, Casa Regală, fostul președinte Traian Băsescu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, Uniunea Cineaștilor din România, Irina Loghin, Mirabela Dauer, Viorel Păunescu, prieteni, colegi, alte instituții.

În foaierul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" s-au depus deja mai multe coroane de flori.

"Ne pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Ne-am fi dorit să o mai vedem pe scenă, dar viaţa are un sfârşit până la urmă. O admiram, mergeam la spectacolele dumneaei, acum am venit să ne luăm rămas bun şi asta e. Dumnezeu să o odihnească", a declarat, pentru Mediafax, Simona Alexandru, în vârstă de 45 de ani.

"A fost un om extraordinar. Febleţea mea. Am lucrat mult cu dânsa şi la filmări şi la spectacole de teatru. Nu am cuvinte. Simt o durere în suflet că ne-a murit o mare actriţă. Nu ştiu cine poate să o înlocuiască în piese cu Arşinel", a mai spus, pentru Mediafax, Nicolae Paraschiv, în vârstă de 62 de ani.

"I.N.M.L. "Mina Minovici" Bucureşti a efectuat astăzi, 24 noiembrie 2017, autopsia medico-legală a doamnei Popescu Stela, ca urmare a emiterii ordonanţei nr. 392500/23.11.2017 a D.G.P.M.B. -Serviciul Omoruri şi a constatat că moartea domniei sale a fost neviolentă fiind datorată unui accident vascular cerebral hemoragic sever incompatibil cu viaţa, care s-a putut produce la data de 22-23.11.2017", se arată într-un comunicat de presă al Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" Bucureşti.

Sâmbătă, actriţa va fi depusă la Capela Mănăstirii Cernica, iar duminică, 26 noiembrie, la Cimitirul Cernica va avea loc înmormântarea, alături de soţul său, textierul Mihai Puiu Maximilian.

Medicul Tudor Ciuhodaru despre ultima apariţie publică a Stelei Popescu

Ultima apariţie publică a Stelei Popescu a avut loc, marţi, la Gala Femeilor de succes, unde artista a primit un premiu. Atunci, actriţa a atras atenţia printr-un discurs incoerent şi probleme în a îşi controla mâinile, scăpând distincţia acordată. Potrivit medicilor, aceste simptome ar trebui să ne îngrijoreze pentru că ar putea prevesti un atac vascular cerebral, mai ales în privinţa persoanelor în vârstă.

"Când o persoană are tulburări de vorbire, tulburări motorii, trebuie să ne gândim la această suspiciune diagnosticată, din păcate. Accidentul vascular cerebral are simptome, semne pe care dacă ştii să le recunoşti, le recunoşti şi poţi interveni. Problema este legată de faptul că oamenii nu sunt educaţi în noţiuni de prim ajutor. Dacă în şcoli ar fi predată educaţia pentru sănătate, poate toţi am şti să recunoaştem un AVC. Poate acelaşi lucru s-ar fi putut întâmpla şi în cazul doamnei Stela Popescu. Atunci când o persoană cum era dumneanei, vioaie, activă, plină de viaţă, are brusc nişte probleme vizibile, nişte tulburări, este clar că trebuie să îţi pui nişte semne de întrebare", a declarat, pentru MEDIAFAX, Tudor Ciuhodaru.

Actriţa Stela Popescu a murit la vârsta de 81 de ani, la domiciliul ei din Capitală

Actrița Stela Popescu a murit din cauza unui accident cerebral vascular. Potrivit unor surse, aceasta a fost cauza decesului actriței. Prezentă în urmă cu doar 2 zile la un mare eveniment, Stela Popescu dădea semne clare că ceva nu este în regulă cu ea. Actrița a avut un discurs incoerent, a scăpat un obiect din mână fără să își dea seama și cu toate acestea nimeni nu s-a alarmat.

Cu doar două zile înainte, Stela Popescu a fost prezentă la Gala Femeilor de Succes, unde a fost premiată pentru întreaga carieră.

Starea de sănătate a regretatei actrițe era vizibil deteriorată la ultima apariţie publică, unde a avut un discurs incoerent şi a prezentat simptomele specifice unui posibil accident vascular cerebral. Din păcate, cei prezenţi la eveniment nu au realizat ce se întâmplă deși 
actriţa a precizat la un moment dat că ar fi preferat să nu fie văzută într-o asemenea stare.

Actorul Alexandru Arşinel, partenerul de scenă al Stelei Popescu pentru o mare parte a carierei, s-a declarat şocat la aflarea veştii că buna lui prietenă s-a stins. Întrebat de problemele de sănătate ale actriţei, Arşinel a declarat că actrița a fost „o mincinoasă“ la acest capitol şi a încercat să-i protejeze mereu pe cei dragi ascunzându-le când se simţea rău. Artistul a recunoscut că au existat momente în care Stela Popescu părea slăbită, dar niciodată nu s-a plâns. Arșinel a vorbit și despre ultimul eveniment la care a participat actrița. 

CITEȘTE ȘI:

Stela Popescu se temea de moarte. "Cred că e înfricoşător"

 

Stela Popescu a murit. Ultima ieşire publică - detaliul tulburător OBSERVAT de toţi cei prezenţi

Ce s-a întâmplat, vineri, în curtea casei unde a copilărit Stela Popescu

Stela Popescu a murit. Cristian Tudor Popescu, nemilos cu fosta artistă: A jucat în filme proaste