MENIU

Un turist român a murit înecat, în timpul vacanței pe insula grecească Lefkada. Soția sa, salvată în ultima secundă de salvamari

Lefkada, Grecia - imagine de arhivă

Un turist român a murit, sâmbătă, după ce s-a înecat în mare, în apropierea plajei Kathisma de pe insula grecească Lefkada.

Bărbatul în vârstă de 50 de ani era în concediu împreună cu soția sa, relatează Ziare.com care citează ilefkada.gr.

Potrivit presei elene, cuplul nu ar fi ținut cont de avertismentele salvamarilor de a nu intra în mare și s-a aventurat în valurile.

Femeia a fost salvată de un salvamar, iar cadavrul bărbatului a fost adus la mal de valuri, 

Kathisma Beach, plaja situata langa Aghios Nikitas, este o destinație populară in rândurile iubitorilor de sporturi nautice si de zbor cu parapanta. Vorbim, totodată, despre una dintre cele mai mari plaje din Lefkada, care se intinde de-a lungul țărmului care privește spre coasta italiana a arhipelagului ionian.

Acesta nu este singurul incidet tragic în care este implicat un român aflat în vacanță în Grecia. O româncă, în vârstă de 63 de ani, a murit, la începutul lunii iunie, în Halkidiki, Grecia. Turista se afla în vacanță alături de un grup de prieteni. Ea și-a pierdut cunoștința în timp ce se afla la o terasă din zona Ouranoupoli.

Centrul pentru Intervenții de Urgență a fost anunțat imediat să trimită un echipaj la fața locului pentru ca turistei să îi fie acordat primul ajutor. În ciuda faptului că ambulanța a plecat imediat de la Centrul Medical din Agios Nikolaos, a avut nevoie de o oră și 15 minute pentru a ajuns la terasa din Ouranoupoli. În acest timp, turista a suferit un stop cardiac. Echipa medicală care a ajuns la fața locului a făcut eforturi de resuscitare cu ajutorul defibrilatorului ambulanței.

Acest incident a scos în evidență marile lipsuri cu care se confruntă sistemul de sănătate din Grecia.

Mai multe articole despre:
turist turist roman turist mort lefkada grecia