MENIU

Un tren cu blindate turcești, filmat cum trece prin Gara Bacău, cel mai probabil cu destinația Ucraina - VIDEO

Tren încărcat cu blindate turcești/ Captură video Facebook Radio Easy Bacău

Un tren încărcat cu zeci de blindate turcești 4x4 BMC Kirpi a fost filmat în timp ce trecea prin Gara Bacău, cel mai probabil îndreptându-se spre Ucraina, acolo unde un lot de 50 de astfel de vehicule a fost deja livrat în vara anului trecut.

Pe filmarea postată pe Facebook de un post de radio local pot fi numărate cel puțin 42 de blindate BMX Kirpi 4x4, în diferite configurații, însă e posibil ca întreg lotul să fie mult mai mare, relatează HotNews.ro.

Potrivit informațiilor HotNews.ro, în momentul de față pe teritoriul României nu există vreun exercițiu militar planificat și care să se desfășoare cu forțe și tehnică militară turcești, în niciun caz de o asemenea amploare. Astfel, cel mai probabil coloana de blindate încărcate pe tren se deplasează spre Ucraina.

Ucraina a primit încă din vară un prim lot de blindate turcești BMC Kirpi 4x4, iar presa ucraineană anunța încă de atunci că forțele Kievului vor aștepta încă 150 de astfel de vehicule să mai fie livrate.

Blindatele BMC Kirpi 4x4 au fost folosite cu succes în luptă în special în timpul ofensivei ucrainene din Herson la început de septembrie.

Blindatele Kirpi sunt de tipul MRAP (vehiculul blindat rezistent la mine si protejat împotriva ambuscadelor), au o greutate tipică de circa 20 de tone, vin în variante 4x4 și pot transporta până la 13 pasageri. Blindatele pot fi înarmate cu mitraliere de calibru 7,62mm sau 12,7mm și oferă o protecție STANAG 4569 de nivel 3a.

Mai multe articole despre:
tren blindate blindate turcesti gara bacau ucraina