MENIU

Un tren cu 48 de călători a luat foc! Oamenii au sărit pe geam ca să scape de flăcări - 20 de răniți - Video

Un tren plin cu călători a fost cuprins de flăcări, în Spania. 20 de persoane au fost rănite și transportate la spital.

Un tren cu călători a luat foc, după ce a trecut printr-o zonă afectată de incendii de vegetație. Flăcările s-au extins și au cuprins și locomotiva, iar pasagerii speriați au sărit pe geam pentru a se salva.

În tren călătoreau 48 de persoane. În urma incendiului, aproximativ 20 de pasageri au suferit arsuri, trei dintre ei grav, după ce au sărit dintr-un tren când acesta a fost cuprins de un incendiu forestier în apropiere de Castellón, în nord-estul Spaniei, potrivit theguardian.com.

Trenul venea de la Sagunto, în provincia de est a Valencia, și se întrepta către Zaragoza. Mecanicul a schimbat traseul după ce a văzut incendiul de vegetație, dar o patre dintre pasageri, temându-se că trenul va fi mistuit de incendiu, au intrat în panică și au fugit după ce au spart geamurile pentru a scăpa.

 

Doi dintre răniți au fost evacuați cu elicopterul, în timp ce alții, printre care o tânără în vârstă de aproximativ 10 ani, au fost duși la spitalele din apropiere.

„Odată ce au văzut că sunt înconjurați de foc, s-au întors în tren și câțiva dintre ei au suferit arsuri”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare spaniole Renfe.

Președintele Valencian, Ximo Puig, a declarat că peste 1.000 de persoane au fost evacuate din casele lor, deoarece vânturile puternice au atenuat flăcările în Bejís, Valencia, adăugând că și doi pompieri au suferit arsuri.

Valencia este cea mai recentă regiune care s-a confruntat cu incendii forestiere severe în timpul valului de căldură prelungit din Spania, care a distrus zeci de mii de acri de pădure.

Incendiul de la Bejís a consumat deja 800 de hectare (1.900 de acri), în timp ce în altă parte a provinciei, un incendiu din Vall d'Ebo continuă să scape de sub control după distrugerea a 11.000 de hectare de pădure.