MENIU

Un tratament radical împotriva bolii Parkinson a fost testat pe oameni

Un tratament radical împotriva bolii Parkinson a fost testat pe oameni

Un tratament radical împotriva bolii Parkinson a fost testat pe oameni. În cadrul terapiei, medicamentul este administrat direct în creierul pacientului.

Pacienţilor din cadrul testelor clinice le-a fost administrat tratamentul de mai multe ori prin intermediul unui orificiu introdus într-o parte a capului. Aceeaşi modalitate a fost utilizată şi pe grupul de control căruia i-a fost administrat un tratament placebo.

Ambele grupuri au prezentat o îmbunătăţire a simptomelor, ceea ce înseamnă că nu se ştie clar dacă medicamentul a fost responsabil pentru aceste beneficii, scrie BBC. Scanările arată, însă, îmbunătăţiri în zonele cerebrale afectate, în cazul persoanelor cărora le-a fost administrat medicamentul.

Autorii studiului afirmă că acest lucru reprezintă o posibilitate a „reactivării” celulelor cerebrale degradate de boală. Alţi specialişti din domeniu susţin că este mult prea devreme pentru a concluziona că simtomele pacienţilor cu Parkinson s-au îmbunătăţit. Cercetătorii din cadrul studiului susţin că port-implantul, amplasat pe craniul pacienţilor, ar putea fi utilizat şi pentru administrarea substanţelor chimice în timpul chimioterapiei sau a medicamentelor pentru persoanele afectate de Alzheimer.

Sursa: descopera.ro

Mai multe articole despre:
tratament Parkinson