MENIU

Un telefon care se vinde şi în România e dotat cu un program de SPIONAJ din China

<p>Cheltuieli imense pentru spioni</p>

Un smartphone dotat cu un program de spionaj, care trimite datele utilizatorilor catre un server din China, se vinde si pe site-uri de comert online din Romania.

Expertii furnizorului german de securitate IT G Data au descoperit un model de smartphone echipat cu un program spyware chiar din fabrica, ce nu poate fi sters si care trimite datele utilizatorilor catre un server din China, au anuntat reprezentantii distribuitorului solutiei de securitate IT pe piata locala.

Star N9500 este fabricat in China de producatorul Star, este o replica a Samsung Galaxy S4, este distribuit in Europa si mari retaileri online inca il comercializeaza, la preturi cuprinse intre 130 si 165 euro. Acesta este vandut inclusiv pe site-uri de comert online din Romania, atentioneaza acestia.

Programul malware este deghizat ca aplicatie Google Play Store si face parte din aplicatiile preinstalate. Programul spyware ruleaza in background si nu poate fi detectat de catre utilizatori.

Fara stirea acestuia, smartphone-ul trimite datele personale catre un server localizat in China si este capabil sa instaleze pe ascuns aplicatii suplimentare.

Aceasta face posibila preluarea de date personale, interceptarea apelurilor si a datelor de logare pe online banking, citirea emailurilor si a mesajelor SMS sau preluarea controlului camerei video si a microfonului, de la distanta", se arata intr-un comunicat al AV Security Software Distribution, distribuitorul oficial pe piata locala a solutiei G Data. Mai multe pe Hotnews.ro.

Mai multe articole despre:
spionaj telefon smartphone program spionaj