MENIU

Un tânăr s-a sinucis, după ce şi-a minţit părinţii. BILETUL DE ADIO, ÎN ENGLEZĂ

Un tânăr s-a sinucis, după ce şi-a minţit părinţii

Tânărul de 27 de ani găsit spânzurat săptămâna trecută în pădurea de la Veneţia din Iaşi era student la Politehnică şi, recent, fusese exmatriculat.

Acesta le spusese părinţilor, din Botoşani, că terminase studiile şi că urma să se înscrie la cele postuniversitare, dar ceva pare că s-a întâmplat în tot acest scenariu mincinos pe care l-a gândit, scrie ziaruldeiasi.ro.

Poliţiştii au mai aflat că tânărului îi plăceau foarte mult jocurile pe calculator, unde îşi petrecea o mare parte din timpul său. Într-un moment de cădere nervoasă, tânărul a decis să-şi încheie socotelile cu viaţa: a mers în pădurea de la Veneţia, într-un loc foarte retras, şi s-a spânzurat de un copac înalt. Criminaliştii au stabilit că tânărul s-a spânzurat cu zece zile înainte să fie găsit de un ieşean care căuta plante medicinale pentru soacra sa. Înainte de a se spânzura, el a scris pe o agendă o scrisoare de adio pentru părinţi, în engleză, în care le explica motivul pentru care a făcut gestul.

"În prezent se face expertiza la ceea ce a scris tânărul", au precizat poliţiştii. Iulian Ivan a scris ultimele sale impresii din această viaţă, dar îşi cerea şi iertare părinţilor pentru eşecul resimţit în viaţă, simţindu-se un ratat.

Cel care a găsit cadavrul a fost un ieşean care căuta adânc în pădure plante medicinale pentru soacra sa. "Mergeam pe o cărare şi am simţit un puternic miros de putrefacţie. Am înaintat şi, pe măsură ce mergeam, am văzut la un moment dat un bărbat spânzurat de un copac. Am sunat la poliţie, care a venit imediat. Nu înţeleg cum tânărul a ajuns aşa departe în această pădure", a spus Mihai, cel care a găsit corpul sinucigaşului.

Poliţiştii au chemat pompierii pentru a da jos cadavrul tânărului din Botoşani.