MENIU

Un soldat rus abandonat din cauza rănilor a fost capturat de ucraineni. Video cu momentul confruntării: „Atât valorezi pentru țara ta!”

Un soldat rus abandonat din cauza rănilor a fost capturat de ucraineni. Foto: Twitter

Un moment filmat pe frontul din zona Bahmutul a ajuns viral pe internet. Videoclipul prezintăă momentul în care soldații ucraineni găsesc un soldat rus, abandonat de camarazii săi pentru simplu fapt că a fost rănit.

Soldatul rus a fost găsit întins într-o pădure, plin de sânge și incapabil să se miște. În dialogul care a urmat, soldații ucraineni îi atrag atenția asupra situației în care a ajuns din cauza nepăsării armatei ruse și îi spun că într-un caz similar, un soldat ucrainean ar fi fost salvat de camarazii săi în timp record.

Dmitri, administratorul site-ului War Translated, a distribuit un video cu dialogul dintre ucraineni și militarul capturat. Acesta a declarat că este din regiunea Moscovei și că a fost trimis pe front în urmă cu două luni.  

„Soldat ucrainean: Când ai fost rănit? Ieri?

Soldat rus: Da, la miezul nopții.

Soldat ucrainean: Și ai tăi nu au venit să te recupereze azi-noapte?

Soldat rus: Nu.

Soldat ucrainean: Și ați venit să stabiliți „lumea” voastră aici. Noi ne recuperăm răniții în 15 minute. Ai zăcut aici toată noaptea. Atât valorezi pentru ei! Țara ta, și tu lupți pentru ea. Idioții naibii. Măcar dac-ai avea pentru ce lupta. Nu dau doi bani pe tine, ești nimic pentru ei. ”

After assaulting the Russian positions, wounded occupiers waited for evacuation all day. No one came for them except for the 3rd Assault Brigade.

The assault was carried out near Bakhmut by the Myron platoon of the 2nd Company of the 2nd Assault Battalion. pic.twitter.com/FJZQpXto0E

— Dmitri (@wartranslated) August 13, 2023

De altfel, aceasta este doar o dovadă din lungul șir semnalat de media internațională cu privire la modul jalnic în care Rusia își tratează soldații. Un raport al jurnalului de investigații Bellingcat a arătat că soldații ruși au primit echipament de protecție inadecvat și arme vechi. De asemenea, ei nu au primit pregătire adecvată înainte de a fi trimiși pe frontul de luptă, fapt care a pus în pericol viața acestora. 

Generalul "Armaghedon", scos din scenă pe furiș. Vladimir Putin s-a debarasat de încă un wagnerist