MENIU

Un şef din IGPR şi soţia sa nu pot justifica 150.000 de euro. ANI cere CAB verificarea averilor

<p>Trei agenţi din cadrul Poliţiei Rom&acirc;ne nu pot să-şi justifice averile.</p>

Hristache Trofin, şeful adjunct al Direcţiei Management Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), şi soţia sa, Irenne Gabriela Trofin, care lucrează în aceeaşi instituţie, nu pot justifica peste 150.000 de euro, anunţă Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Soţii Trofin, agenţi în cadrul Poliţiei Române, au intrat în vizorul ANI după ce aceştia nu au putu justifica diferenţa de aproximativ 152.000 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate.

Drept urmare, Agenţia Naţională de Integritate a înaintat o cerere comisiei de specialitate de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) în care solicită verificare averilor lui Hristache şi Irenne Gabriela Trofin, în perioada exercitării funcţiilor publice.

Totodată, ANI a evaluat şi cazul lui Valentin Titus Muntean, agent de poliţie de frontieră în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş în perioada 24 august 2002 – 31 decembrie 2010, care, de asemenea, nu poate justifica suma de 137.105 euro.

Inspectorii de integritate au acţionat solicitând Comisiei de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Timişoara să verifice diferenţa între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia de către Muntean, în perioada exercitării funcţiei publice.

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că toţi cei trei agenţi de poliţie au fost informaţi cu privire la declanşarea procedurii de evaluarea, elementele identificate şi drepturile de care beneficiază.