MENIU

Un șef de stat spune că știe cum ar putea fi „rezolvat” războiul din Ucraina: „Nu voi spune nimănui”

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat, joi, că știe cum ar putea fi „rezolvat” războiul dintre Rusia și Ucraina și că îi va prezenta sugestiile omologului ucrainean Volodimir Zelenski, cu care urmează să aibă o convorbire telefonică săptămâna viitoare, relatează Reuters.

"Îi voi spune părerea mea, ce cred. Soluția la asta (la conflict - n.r.). Știu cum s-ar putea rezolva. Dar nu voi spune nimănui", le-a spus Bolsonaro reporterilor în timpul unei vizite în statul Maranhao, din nord-estul țării.

„Soluția acestui caz ar fi ca atunci când s-a încheiat războiul Argentinei cu Regatul Unit în 1982”, a mai spus liderul de la  Brasilia, fără a oferi mai multe detalii în acest sens.

Bolsonaro are programată o convorbire telefonică cu omologul său de la Kiev pe 18 iulie. El a spus că liderul ucrainean a fost cel care a făcut primul pas în acest sens și că a fost imediat de acord cu discuția ce va urma.

Jair Bolsonaro a adoptat până în prezent o poziție neutră față de conflictul din Ucraina, în contextul în care Brazilia încearcă să continue să facă afaceri cu Rusia.

La începutul acestei săptămâni, ministrul brazilian de externe a declarat că Brazilia caută să cumpere cât mai multă motorină din Rusia, care este, de asemenea, un mare furnizor de îngrășăminte pentru puterea agricolă sud-americană.

"Acest război a provocat perturbări uriașe. Mai puțin pentru Brazilia, mult mai mult pentru Europa", a spus Bolsonaro.

Mai multe articole despre:
bolsonaro brazilia conflict rusia ucraina