MENIU

Un român produce o LICOARE VINDECĂTOARE, după o reţetă secretă aflată de la un episcop din Ungaria

Singurul român care produce pălincă din nuci

Iosif Bondici, un profesor de educaţie tehnologică din Satu Mare, produce un tip de pălincă ieşită din comun, din nuci, realizată după o reţetă secretă aflată de la un episcop din Ungaria.

Profesorul sătmărean Iosif Bondici (51 de ani) ştie secretele realizării pălincii din nuci, o licoare extraordinară a cărei reţetă a aflat-o la începutul anilor 2000, în Ungaria, scrie adevarul.ro.

Pe atunci, bărbatul muncea în vacanţă, alături de nişte prieteni, pe moşia unui episcop romano-catolic din Debrecen, Ungaria. Ei culegeau vişine şi nuci, din care episcopul făcea pălincă. Iosif Bondici spune că l-a rugat pe episcop să îi spună reţeta şi, într-un final, acesta i-a dezvăluit-o, făcându-l să promită, însă, că nu o va transmite altora şi, mai ales, că nu va face afaceri cu această reţetă decât după moartea episcopului. „Episcopul avea vreo 50 de hectare de nuci, iar într-o zi nu m-am mai putut abţine şi l-am întrebat ce face cu ele. Atunci m-a dus într-o pivniţă imensă, unde erau nişte cazane, şi mi-a dat să gust din această pălincă. La scurt timp, mi-a dat şi reţeta, dar au trecut ani buni până când să o şi produc. I-am promis că voi face asta doar după moarte lui", explică Iosif Bondici.

Citeşte mai mult pe adevarul.ro.