MENIU

Un român a obţinut îngheţarea cursului la francul elveţian în instanţă

Francul elvețian, bolovanul legat de piciorul a 200.000 de români

Un român a obtinut inghetarea cursului de schimb franc elvetian/leu la valoarea de la data la care a luat imprumutul, scrie AvocatNet.ro.

Un client al Bancii Romanesti a obtinut inghetarea cursului de schimb franc elvetian/leu la valoarea de la data la care a luat imprumutul.

Masura a fost stabilita recent de catre o instanta din Craiova si mai prevede ca ratele vor fi calculate si platite la cursul valutar de la momentul contractarii creditului.

Judecatoria Craiova s-a pronuntat recent intr-un litigiu dintre un debitor si Banca Romaneasca, in care a admis in parte cererea clientului, se mentioneaza pe portalul instantelor de judecata.

Astfel, instanta a constatat caracterul abuziv al clauzelor contractuale privind riscul valutar inserate in contractul de credit privind efectuarea platilor in moneda creditului si suportarea de catre consumator a diferentelor de curs valutar si le-a declarat nule.

Mai mult decat atat, instanta a hotarat inghetarea cursului de schimb franc elvetian/leu la valoarea de la momentul acordarii imprumutului.

"Dispune inghetarea cursului de schimb valutar CHF- leu pentru efectuarea platilor in temeiul contractului de credit la valoarea de la data incheierii contractului, respectiv calcularea si plata ratelor de rambursare a creditului la valoarea in lei a francului elvetian de la data incheierii contractului, pe intreaga perioada de valabilitate a contractului, urmand ca paratele (n.r. Banca Romaneasca si sucursala sa din Craiova) sa restituie reclamantului sumele platite in plus de catre acesta, respectiv 44.752,07 lei", se mentioneaza in decizia Judecatoriei Craiova. Detalii pe AvocatNet.ro.

Mai multe articole despre:
curs valutar francul elveţian