MENIU

Un român a inventat Cvadriciclul, vehiculul conceput pentru cei care nu au timp de exerciţii

Lucian Panait, un inventator din Capitală, a construit primul vehicul care te ajută să te deplasezi în timp ce faci exerciţii. Acesta se numeste Cvadriciclu şi este o combinaţie între o trotinetă şi o bicicletă medicinală.

Românul este foarte mândru e invenţia sa, susţinând că aceasta este o inovaţie şi defineşte o altă clasă pentru bicilişti.

În prezent, Cvadriciclu este conceput în variantele de 12 inch şi de 16 inch, fiind vopsite în verde şi roşu.

Deocamdată, acesta aşteaptă să obţină Brevetul de Invenţie de la OSIM, asigurat cu o protecţie internaţională WIPO/PCT, care, potrivit lui, va ajunge în curând.


Cvadriciclul de 12 inch

Inventatorul susţine că noul vehicul asigură confort, siguranţă şi stabilitate, dar şi că poate fi echipat cu două portbagaje, unul în faţă, iar celălalt în spate. Cvadriciclul cântăreşte doar 18 kilograme, însă poate susţine cu uşurinţă o persoană de peste 100 de kilograme.

“Efectul benefic pe care îl are acest vehicul este acela că lucrează intens toate zonele de musculatură, cu un efort minim de pedalare. Am parcurs, într-o zi, 30 de kilometri fără a obosi”, a explicat Lucian Panait.

Acest poveşteşte că, în urmă cu câteva zile, un echipaj de poliţie s-a oprit să observe Cvadriciclul şi  că au fost încântaţi de el, spunând că ar fi util şi pentru poliţie, la patrulare, dar şi în turism, oraş, parcuri sau magazine.


Cvadriciclul de 16 inch

“Am vrut să creez ceva aparte. O invenţie nouă, un produs românesc. Gama de construcţie a acestui vehicul este foarte vastă”, a spus inventatorul Cvadriciclului.

Noua invenţie, care se pliază pentru a putea fi depozitată în spaţii mici, poate fi folosită de toate vârstele. Viteza maximă obţinută de Panait a fost de 18 km/h.