MENIU

Un român a fost împușcat de către un călugăr pe Muntele Athos, în Grecia - Care a fost motivul

Muntele Athos

Un caz șocant a avut loc pe Muntele Athos, în Grecia. Un bărbat din Botoșani a ajuns în stare gravă la spitalul din Halkidiki după ce ar fi fost împușcat de un călugăr. Românul de 51 de ani este muncitor necalificat, iar preotul de pe Muntele Athos l-ar fi confundat cu o pisică. Mai mult, potrivit victimei, preotul i-ar fi promis că va avea grijă de el dacă nu va spune nimic, însă l-a abandonat în spital. Poliția elenă a început o anchetă. 

Totul s-a petrecut pe Muntele Athos când preotul Caliope i-a dat de mâncare pisicii, iar apoi aceasta a venit la picioarele românului în vârstă de 51 de ani. Potrivit presei locale, călugărul a luat arma de vânătoare și ar fi țintit pisica, însă a nimerit bărbatul în ambele picioare.

Animalul a reușit să fugă, însă bucățile din alice i-au străpuns picioarele. Bărbatul riscă acum să rămână fără un picior. Familia spune că preotul i-a promis românului că va suporta cheltuielile de operație dacă va declara că a fost o vânătoare de mistreți, iar glonțul a ricoșat după ce preotul s-a împiedicat. Așa a și făcut, însă cât timp a stat internat în spital, preotul l-a părăsit, anunță familia, iar apoi românul a decis să spună adevărul.

Rudele bărbatului spun că acesta muncea pe Muntele Athos de la începutul anului. Cosea iarba, tăia și aduna lemne și era plătit cu 60 de euro pe zi. Românul era apropiat de preot și îl ajuta cu diverse treburi.

Poliția elenă a deschis o anchetă și cercetează cazul, iar în tot acest timp, familia românului cere sprijin din partea Consulatului din Salonic pentru a-l ajuta. 

Mai multe articole despre:
muntele athos parintele caliope