MENIU

Un restaurant și un supermarket din Giurgiu, închise temporar de ANPC – nereguli grave – FOTO

Sursa foto: Facebook / Horia Constantinescu

Un restaurant și un supermarket din Giurgiu au fost închise temporar de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), după ce au fost identificate nereguli grave.

ANPC a transmis, marţi, că au fost realizate acţiuni de control la operatori economici din judeţul Giurgiu. 

Cele mai mari nereguli au fost găsite la supermarketul Supeco şi la restaurantul Perla din portul Giurgiu. 

Printre acestea s-au aflat: comercializarea sau utilizarea ca materii prime a unor produse cu data limită de consum depăşită, vânzarea unor fructe şi legume cu modificări organoleptice, comercializarea unor produse alimentare cu ambalaje depreciate, utilizarea unei camere de congelare neigienizată, folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate cu depuneri masive de praf impurităţi.

De asemenea, echipele de control au mai găsit materii prime nesigure (fără etichete), paviment deteriorat în blocul alimentar, folosirea unor agregate cu rugină şi exfolieri de vopsea, cu chedere şi ustensile deteriorate, gândaci în bucătărie, utilizarea unor spaţii de congelare neigienizate, cu acumulări excesive de gheaţă.  

„Există încă locaţii în care se pare că nu se intră. Pare că normele de bun simţ comercial şi legislaţia, pentru unii, sunt facultative, bazându-se, în continuare, pe relaţii, pile, şuşanele. Mă întreb dacă cei care mâncau gratis pe acolo şi-au pus problema că, în spatele fiecărei note de plată cu zero, cineva a decontat probleme de sănătate sau poate chiar viaţa pusă în pericol. Dacă tot suntem oameni respectabili ai unei comunităţi, atunci, hai, să îi învăţăm şi pe cei din jurul nostru să fie la fel. Mai corect ar fi să spunem: <<Hai, tată socru, să facem curat şi să ne respectăm semenii!>>. Să nu uităm că instanţa supremă este cea a lui Dumnezeu”, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu. 

În urma neregulilor, au fost date amenzi în valoare de 55.000 de lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare 730 de kilograme de produse alimentare, în valoare de 50.000 de lei. 

De asemenea, restaurantul şi supermarketul au fost închise temporar până la remedierea deficienţelor, iar în ambele cazuri au fost făcute propuneri de închidere pe o perioadă de până la şase luni.

Mai multe articole despre:
anpc giurgiu restaurant inchis giurgiu