MENIU

Un profesor universitar dezvăluie cum funcţiona mafia diplomelor: Mi-au spus că trebuie trecuţi toţi

Un profesor universitar dezvăluie cum funcţiona mafia diplomelor: Mi-au spus că trebuie trecuţi toţi

Procurorii Parchetului General realizează o amplă anchetă care vizează Universităţile Vasile Goldiş şi Aurel Vlaicu din Arad, unde s-a dezvoltat o adevărată mafie a diplomelor. Vizat de anchetă este şi Emil Urtilă, unul dintre cei mai renumiţi specialişti români în chirurgie maxilo – facială.

Într-un scurt interviu acordat ziarului „Adevărul”, în dimineaţa percheziţiilor care îi vizează locuinţa, profesorul Urtilă recunoaşte că asupra lui s-au făcut presiuni pentru a-i trece pe studenţii străini care nu ştiau nici măcar limba română, susţinând că a semnalat neregulile. Problemele au fost sesizate, însă, tocmai conducerii care punea presiuni asupra sa.

Întrebat de situaţia studenţilor străini care nu ştiau limba română, profesorul Urtilă a recunoscut că „este o problemă”.

"Eu am sesizat şi au picat foarte mulţi. Culmea este că în ultima zi de re-rexaminare au venit la mine din conducere şi mi-au spus că trebuie trecuţi toţi. Ce să fac? Sigur că i-am trecut, dar la această recomandare. Eu am sesizat de mult. Este o ruşine că termină unii care nu au minimum de cunoştinţe. Eu am reclamat treaba asta şi am sesizat-o la conducere. Prea uşor ajung în anul şase cu noţiuni minimale absente", a mai declarat Urtilă.

Mai multe articole despre:
profesor diplome profesor universitar