MENIU

Un produs din peşte este toxic şi provoacă cancer de vezică! Se găseşte în supermarketuri

Un produs din peşte este toxic şi provoacă cancer de vezică! Se găseşte în supermarketuri

Un produs din peşte conţine o substanţă extrem de periculoasă şi care creşte riscul de cancer. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat în Vietnam, ţără care exportă cantităţi enorme de peşte pentru consumatorii din întreaga lume.

Cercetările arată că sosul de peşte folosit pe larg în ţările asiatice şi fabricat din peştele crescut în fermele din Vietnam conţine cantităţi mari de arsenic, substanţă toxică care de altfel poluează peste limitele normale apele din regiune.

Studiul efectuat de Vietnam Standards and Consumers Association arată că 67% dintre mostrele de sos de peşte testate depăşeau limita maximă de siguranţă de 1mg de arsenic per litru.

Conform Agerpres, în această problemă s-a implicat şi prim-ministrul Nguyen Xuan Phuc, care a cerut sa fie efectuate verificări suplimentare ale calităţii sosului de peşte dupa ce presa locală a scris despre cantităţile mari de substanţe chimice periculoase folosite în industria alimentară.

Sosul de peşte este un ingredient care se foloseşte în majoritatea felurilor de mâncare vietnameze, iar din vânzarea acestui produs se obţin încasări de 320 de milioane de dolari numai în Vietnam.

Cercetările au constatat anterior că cei expuşi la otrăvirea cu arsenic se confruntă cu un risc crescut de cancer de vezică urinară, cancer pulmonar, cutanat, precum și boli de inimă, diabet de tip 2, schimbări ale sistemului imunitar la copii.

Human Rights Watch (HRW) arată ca 43.000 de oameni mor în fiecare an în Bangladesh din cauza unor afecţiuni legate de contaminarea apei potabile cu arsenic. Vietnamul este un mare exportator de peşte ieftin în întreaga lume.

Mai multe articole despre:
toxic peşte sos