MENIU

Un primar vrea să SPARGĂ aristocrația bugetarilor: face economii și TAIE din salarii. Unde sunt redirecționați banii

Bani

Edilul unui oraș din România a decis să plătească mai puţini bani pentru salarii și să îi folosească pentru investiții. Decizia îi aparține primarului municipiului Adjud din Vrancea, Florin Nechifor. Cheltuielile de personal au fost diminuate cu 1,2 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi exclusiv pentru dezvoltarea oraşului. Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când este adoptat un astfel de demers, spune primarul. 

"Nu s-au tăiat salariile, nu s-au majorat, în schimb. Un milion două sute era doar strict din majorare, bani care se vor duce în investiții de care se vor bucura și ei, până la urmă.

Pentru prima dată în istoria orașului Adjud avem 60% din buget care este redirecționat către dezvoltare și doar 40% către funcționare.

La salarii, dacă anul trecut erau 34%, anul ăsta sunt 18%. La câte investiții urmează să facem în infrastructură sanitară educațională, cea stradală - sunt suficient de mulți bani. 

50% din ei sunt proiecte cu fonduri eruopene care se vor implementa până în iulie 2023. Trebuie finalizate: trotuare parcuri, spitale, eficientizare energetică... Sunt mai multe", a afirmat primarul municipiului Adjud, pentru Realitatea PLUS. 

Mai multe articole despre:
florin nechifor vrancea salaraii salarii taiate