MENIU

Un primar... ATIPIC, ales într-un orășel din Virginia de Vest. A strâns peste 13.000 de voturi - cel mai mare scor înregistrat până în prezent

Un primar ... ATIPIC, ales într-un orășel micuț din Virginia de Vest. A strâns peste 13.000 de voturi - cel mai mare scor înregistrat până în prezent

Din patru în patru ani, locuitorii unui orășel din Virgina de Vest își aleg un "primar" atipic în persoana unui ... cățel. Votul lor este echivalentul unui dolar, iar bani strânși sunt investiți în reparațiile din oraș. La scrutinul de anul acesta, Rabbit Hash și-a ales drept „primar” un bulldog francez în vârstă de numai șase luni, pe nume Wilbur Beast. Cățelul a primit peste 13.000 de voturi și a avut o campanie electorală foarte activă atât în mediul online, cât și în offline, scrie CNN.

A fost o cursă strânsă. Dar oamenii din Rabbit Hash, Kentucky, au decis: următorul primar va fi un buldog francez în vârstă de numai șase luni, numit Wilbur Beast.

Anunțul privind victoria lui Wilbur a fost "făcut" de Lady Stone, un border colier care are rolul de ambasador al orașului.

"Rezultatele sunt de la cele mai importante alegeri care au avut loc anul acesta!!", a “scris” Lady Stone în anunțul postat pe rețelele de socializare.

Wilbur „va lua lesa” de la actualul primar, Brynneth Pawltro, un pitbull desemnat câștigător în urma scrutinului din 2016.

Proprietarul noului primar este Amy Noland, în vârstă de 43 de ani. Ea atribuie victoria lui Wilbur strategiei feroce de informare la care a recurs "candidatul" în acest ciclu electoral.

"A făcut multe campanii. A fost pe toate rețelele de socializare și a găzduit o mulțime de evenimente", a declarat Noland, pentru CNN.

Wilbur a câștigat, de asemenea, pe o platformă de conștientizare a sănătății mintale și a cancerului mamar. Mama lui Noland, în vârstă de 65 de ani, este o supraviețuitoare a cancerului de sân.

De ce locuitorii din acest oraș își alege câinii ca primar?

Locuitorii din Rabbit Hash, situat în Comitatul Boone din statul Virginia de Vest (SUA), își aleg câinii ca primar începând din anul 1988, când caninul Goofy Borneman a câștigat un mandat de patru ani, pe care nu l-a putut însă duce la bun sfârșit din cuza morții sale tragice.

Păstrată cu sfințenie de nici mai mult, nici mai puțin de 32 de ani, această tradiție cu care se mândresc locuitorii din orășelul Rabbit Hash este menită să strângă bani pentru reparațiile necesare în cadrul comunității.

De fapt, alegerile primare sunt o strângere de fonduri pentru Rabbit Hash, un oraș de 3,5 acri, aflat în întreținerea Rabbit Hash Historical Society.

Voturile nu se limitează doar la locuitorii orașului, și asta pentru că oricine din întreaga lume poate „vota” pentru antipicul primar, fiecare votare costând 1 dolar.

Victoria lui Wilbur este cu atât mai răsunătoare deoarece bulldogul francez a primit cel mai mare număr de voturi din toate timpurile, câștigând 13.143 de voturi din cele 22.985 voturi exprimate, respectiv 22.985 dolari doar din aceste alegeri.