MENIU

Un prezentator TV şi alţi doi bărbaţi au forţat trei fete de şcoala generală să se prostitueze

Arest la domiciliu pentru cei trei bărbați din Valea Jiului acuzați de DIICOT de trafic de minori și proxenetism. Trei dintre cele 15 persoane ridicate marți, din Valea Jiului, de polițiștii de la BCCO Alba în dosarul de trafic de minori și prostituție au primit ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri au fost prezentați instanței de la Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă. Instanța a respins însă solicitarea procurorilor DIICOT, dispunând arestul la domiciliu.

T. F., prezentatorul sportiv de la Kapital TV, G. M. P. și G. N. au fost reținuți, marți seară, de procurorii DIICOT. Miercuri cei trei au fost duși în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Hunedoara, cu propunerea de arestare preventivă, însă magistratul a respins solicitarea DIICOT, scrie Gazeta de Dimineaţa.

În cursul zilei de marți, ofițerii de la BCCO Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au descins în mai multe locații din Valea Jiului într-un dosar de trafic de minori și proxenetism. În dosar sunt implicați și un prezentator Tv,  și un fost patron de presă, care însă nu a fost reținut de procurori, dar și alte 13 persoane.

Unul dintre inculpaţi, de 17 ani, a recrutat două minore cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, eleve ale unor unităţi şcolare de pe raza municipiilor Lupeni şi Vulcan, ce proveneau din familii dezorganizate, în scopul exploatării sexuale.

”Inculpatul folosea metoda loverboy  dezvoltând o dependenţă emoţională victimelor, iar ulterior le determina să practice  prostituţia, sumele de bani obţinute de acestea fiind însuşite de către acesta. De asemenea, inculpatul le ameninţa că în situaţia în care victimele nu obţineau anumite sume de bani din activitatea de prostituţie, urma să le denunţe părinţilor”, se arată în comunicatul DIICOT.

”Aceştia au determinat un număr de trei persoane de sex feminin cu vârstele cuprinse între 14 şi 15 ani, să practice prostituţia, pe raza minicipiului Petroşani. Inculpaţii puneau la dispoziţia victimelor o garsonieră şi, totodată racolau clienţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu victimele minore. Sumele obţinute de către acestea erau însuşite de inculpaţi”, mai spun procuorii DIICOT. Mai mult, doi dintre inculpaţi au întreţinut relaţii sexuale cu tinerele, deşi ştiau că acestea erau eleve de şcoală generală.

Fetele erau plasate directorilor, oamenilor de afaceri antrenorilor sau conducătorilor cluburilor de fotbal din Valea Jiului, iar banii obținuți din prostituție intrau în buzunarele traficanților.