MENIU

Un preot a fost dat afară din Biserică în Botoșani. Motivul este HALUCINANT

Preotul din Schit Orășeni, care a refuzat să-i pomenească numele mitropolitului Moldovei și Bucovinei ÎPS Teofan la sujbe, pentru că a semnat documentele Sinodului de la Creta, a fost caterisit.

Vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei susține că Ioan Ungureanu a fost sancționat de Consistoriul eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, după ce a fost acuzat de schismă, nascultarea față de fețele bisericești, de contrazicerea publică a poziției bisericii, de insultă, calomnie, defăimare și clevetire în public, dar și de insigare la atitudini și fapte negative. Totodată, el mai este acuzat și de săvârșirea Sfintelor Taine cu nerespectarea prevederilor tipiconale, scire botoșăneanul.ro.

“Au fost patru termene la Consistoriul eparhial, dar preotul nu s-a prezentat la niciunul. Dacă va face apel, se va judecă apelul la Consistoriul mitropolitan. Dacă va fi menținută decizia Consistoriului eparhial, atunci el va mai avea drept și de recurs la Consistoriul superior bisericesc, la Patriarhie. Pronunțarea caterisirii este pusă în legătură cu trecerea lui în rândul mirenilor. El își pierde calitatea de preot”, a afirmat Marian Timofte, vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Preotul poate contesta decizia în termen de 15 zile de la comunicare la Consistoriul Mitropolitan.

Mai multe articole despre:
preot biserică slujbă mitropolie data afara