MENIU

Un pesedist, după ce Dăncilă a confundat Priștina cu Podgorita: "Gafă serioasă de diplomaţie"

Un pesedist, după ce Dăncilă a confundat Priștina cu Podgorita: "Gafă serioasă de diplomaţie"

"O gafă serioasă", care riscă să afecteze relațiile dintre România și Muntenegru. Este reacția lui Adrian Dobre, fost secretar de stat și fost purtător de cuvânt al PSD, la cea mai recentă gafă a premierului Viorica Dăncilă. 

Dăncilă a confundat Priștina cu Podgorița chiar în timp ce se afla în vizită în capitala Muntenegrului. Priștina este capitala Kosovo, un stat pe care România nu l-a recunoscut.

"Este o gafă care nu poate fi negată. Din păcate, zona Balcanilor este o zonă cu multe sensibilități istorice, aș putea spune chiar cu un bagaj genetic în ceea ce privește partea de politică zonală, regională. Este un conflict care vine din negura istoriei. Acum este o stare de o anumită acalmie, dar asta nu înseamnă că sensibilitățile nu au rămas. De asta am spus bagaj genetic. Mai mult decât a recunoaște că este o gafă nu știu ce aș putea să spun. Eu cred că doamna prim-ministru trebuie să-și facă o analiză foarte clară și foarte serioasă a consilierilor domniei sale, în primul rând, și a dosarelor de țară pe care le primește în aceste vizite. Cred că ar trebui pregătite mult mai bine", a spus Dobre, la Digi24.

Mai multe articole despre:
PSD gafă premier Viorica Dăncilă