MENIU

Un pacient a făcut ravagii în salonul de spital. Doar forțele speciale au reușit să-l calmeze

Jandarmii, nevoiți să ia cu forța un pacient din spital. Foto arhivă

Un bărbat de 57 de ani făcut ravagii la Spitalul Judeţean din Botoşani. Acesta s-a baricadat în salon, a spart geamurile şi a început să ameninţe cadrele medicale. Pacientul a putut fi calmat doar după intervenţia trupelor speciale. 

Bărbatul, internat la etajul trei al spitalului judeţean, a blocat uşa salonului cu paturile din interior. Ulterior, cu un fier de la pat, a spart un geam şi a început să ameninţe cadrele medical.

„A ieşit din salon, s-a comportat zgomotos după care, din informaţiile primite, s-a baricadat în interiorul salonului şi a provocat distrugerea parţială a încăperii”, a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, scrie monitorulbt.ro

Patru jandarmi echipaţi cu scuturi şi căşti şi au spart uşa, după care au folosit spray-ul lacrimogen. Nici aşa, pacientul agresiv nu s-a calmat, fiind nevoie ca acesta să fie imobilizat. O ambulanţă l-a preluat şi transportat la Secţia de Psihiatrie.

„Au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, iar bărbatul a fost internat la Secția de Psihiatrie”, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Botoşani.

Bărbatul a fost transportat iniţial la spital după ce un apel la 112 îl reclama că îşi sechestrază soţia.