MENIU

Un nou virus din China amenință omenirea. Zeci de oameni au fost infectați

Sursa foto: Pixabay

Un nou virus de origine animală amenință omenirea. Zeci de oameni au fost infectați în două provincii chineze. Este vorba despre Shandong, din estul Chinei și Hanan, din centrul acestei țări. 

35 de cazuri de infectări la oameni cu un virus de origine animală de tip Henipavirus au fost identificate în două provincii, a anunţat marţi presa de stat chineză, citată de agenţia EFE.

Virusul, pentru care la ora actuală nu există vaccinuri sau tratamente, a fost detectat prin probe prelevate din gâtul pacienţilor care au avut contact recent cu animale şi este asociat cu simptome precum febră, oboseală, tuse, lipsa poftei de mâncare, greaţă, dureri de cap şi dureri musculare. Oamenii au făcut forme ușoare ale bolii, iar starea lor de sănătate este bună.

Medicii chinezi au precizat pentru publicațiile medicale că nu există vaccinuri sau tratamente în acest moment pentru virusul identificat. 

Cercetările ulterioare au arătat că 26 din cei 35 de pacienţi purtători ai acestui Henipavirus au dezvoltat aceste simptome clinice, la care se adaugă iritabilitate şi stări de vomă.

Mai multe articole despre:
virus china Shandong