MENIU

Un nou val de proteste în Chișinău. Participanții, activiști pro-Rusia din „Mișcarea pentru popor”

Proteste în Chișinău. Foto: Profimedia

Sute de protestatari s-au strâns pe străzile capitalei Republicii Moldova pentru a scanda lozinci anti-guvernamentale.

Activiștii pro-Rusia din „Mișcarea pentru popor”, din care fac parte Partidul „ȘOR” și PACE, susțin că Poliția îngrădește accesul manifestanților care au pornit spre Chișinău pentru a participa la miting anti-guvernamental.

La rândul lor, polițiștii declară că nu îngrădesc „sub nici o formă libera deplasare a cetățenilor spre capitală” dar spun că mijloacele de transport folosite pentru a aduce protestatarii din direcția Cimișlia nu corespunde normelor tehnice, potrivit publicației newsmaker.md. Potrivit forțelor de ordine, protestatarii au blocat traseul la intrarea în Chișinău dinspre Stăuceni.

Sub pretextul situației interne, partidele Șor și PACE, conduse de Ilan Șor, respectiv, Gheorghe Cavcaliuc, care se ascund de justiție peste hotare, organizează un protest în fața Primăriei Chișinău. Manifestanții s-au deplasat în marș, blocând o porțiune a unui bulevard important.

Participanții la mitingul de protest s-au adunat în fața Academiei de Științe a Moldovei, apoi s-au deplasat în marș spre Primăria Municipiului Chișinău, unde urmează să ceară guvernanților să le achite facturile. 

,,Jos guvernarea. Noi suntem poporul. Moldova fără război. Pace pentru Moldova”, au scandat aceștia, în timpul deplasării. 

Mai multe articole despre:
Republica Moldova proteste Chisinau