MENIU

Un nou tip de ESCROCHERIE care ți-ar putea pune viața în pericol! Mașinile avariate de inundații, oferte "de excepție" pe site-urile de profil

Inundații - imagine de arhivă

Inundațiile din ultima vreme au adus un nou tip de escrocherie. Mașini avariate din cauza apelor apar pe site-uri de vânzări la prețuri semnificativ mai mici. Tentația de a le cumpăra este mare, la fel și riscul de a primi o mașină defectă, relatează Realitatea PLUS. 

Specialiștii din domeniul vânzărilor de mașini vin cu o serie de sfaturi pentru cei ce urmăresc "ofertele" de pe site-urile de vânzări auto și sunt care sunt tentați să cumpere. 

Cumpărătorii ar trebui, astfel, să fie atenți, la câteva detalii foarte importante pentru a nu face o investiție, fie ea și mai reudsă, financiar vorbind, dar pe care să o regrete mai târziu, Vorbim despre verificarea temeinică a mașinii astfel încât să nu mai fi fost implicată în evenimente, kilometrajul (să fie real), să nu fi avut foarte mulți proprietari.

De ce este importantă implicarea mașinii în evenimente, mai ales dacă vorbim despre inundații. Ei bine, apa provoacă avarii grave, mai ales la instalația electrică, ceea ce poate pune în pericol grav siguranța persoanelor aflate în ea sau a celorlați participanți la trafic.

Cele mai grave consecințe potențiale ale unei inundații asupra unei mașini sunt anularea airbagurilor, blocarea volanului la viteze ridicate sau oprirea bruscă a motorului în timpul unei depășiri. Iată la ce ar trebui să fiți atenți când vedeți o "partidă bună".