MENIU

Un nou tip de concediu pentru angajații din România

Părinţii şi-au luat concediu ca să-şi înscrie copiii la grădiniţă

Salariatii ar putea beneficia in viitor de un nou tip de concediu, durata acestuia urmand sa fie de pana la trei luni de zile, se arata intr-un proiect de act normativ lansat recent in dezbatere publica de catre Ministerul Muncii.

Angajatorii vor fi obligati sa il acorde la cererea persoanelor indreptatite, iar acestea vor primi lunar si o indemnizatie. Pe deasupra, perioada in care angajatii se vor afla in noul concediu va fi considerata vechime in munca.

Salariatii ar putea sa beneficieze de un concediu de acomodare pe durata perioadei in care li se va incredinta un copil in vederea adoptiei, conform unui proiect de lege lansat marti in dezbatere publica de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV).

Propunerea de act normativ -- prin care s-ar putea aduce modificari semnificative la Legea nr. 273/2004 privind procedura adoptiei -- prevede ca acest concediu ar urma sa aiba o durata de cel mult 90 de zile, timp in care salariatul va primi si o indemnizatie lunara.

Concediul de acomodare si indemnizatia vor fi acordate la cerere, pentru persoanele care vor sa adopte un copil, aceste drepturi urmand sa fie stabilite si acordate din ziua urmatoare celei in care este pusa in executare hotararea judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei.

Mai multe pe AvocatNet.ro.

Mai multe articole despre:
concediu concediu de acomodare adopție copil