MENIU

Un nou târg de Crăciun s-a deschis în București, la Opera Națională

Targ de Craciun la Opera Nationala din București FOTO: Facebook Opera Națională din București

Începând de vineri seară și până pe 31 decembrie, bucureștenii au parte de un nou târg dedicat sărbătorilor de iarnă: „Classical Christmas Market”, în curtea interioară, dar și pe esplanada Operei Naţionale din Capitala. 

Târgul va fi deschis zilnic între orele 10.00 și 21.00 si cei prezenti pot vizita si cumpara de la casutele de Craciun, zeci de produse tradiționale românești, dulciuri, plăcinte, gogoșele și vestiții Kurtos Kalacs

De asemenea, participanții se pot bucura de ce le-au pregătit reprezentanții de la Opera Comică pentru Copii: o căsuță specială, unde Moș Crăciun e gata să fie imortalizat în fotografii, alături de un brad superb amenajat. 

Organizatorii au pregătit decoruri de basm, cu îngeri uriaşi, brazi de peste cinci metri, luminiţe şi proiecții speciale pe fața principală a Operei Române. 

Atracția principală a târgul este patinoarul, unde o sesiune de o oră și 30 de minute pe gheață costă 20 de lei. Patinoarul are o suprafata de 600 de mp.

Cine nu are patine le poate închiria de la fața locului la 20 de lei, perechea. 

Intrarea la târg este gratuită și se face doar cu prezentarea unui certificat de vaccinare anti-COVID.

Pe parcursul târgului, în sala mare a Operei vor avea loc mai multe reprezentaţii: premiera spectacolului centenar „Lohengrin” (pe 8, 10 şi 12 decembrie), Seara Tinerilor Coregrafi (14 decembrie) și spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci” (15, 18, 23 şi 29 decembrie). De asemenea, sunt programate reprezentaţii cu spectacolul „La Traviata” (19 şi 22 decembrie), „Nunta lui Figaro” (18 decembrie) şi „La Boheme” (29 decembrie). Precum şi spectacolul de Crăciun al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, intitulat „Pe drumul Crăciunului” (16, 17 decembrie). 

Mai multe articole despre:
targ craciun sarbatori festival iarna covid