MENIU

Un nou scandal zguduie Jandarmeria. Un subofițer băut a rănit două persoane și a avariat 6 mașini

Șase mașini avariate și două persoane rănite ușor. Acesta este bilanțul unui accident provocat, aseară, de un subofițer care conducea un camion al Jandarmeriei, pe bulevardul Geniului din Capitală. În urma testării cu aparatul etilotest oamenii legii au constat că jandarmul era băut, informează Realitatea TV.  

0,32 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia angajatului de la Jandarmerie. Polițiștii de la Brigada Rutieră i-au deschis dosar penal pentru vătămare corporală și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul riscă să-și piardă și locul de muncă, după ce conducerea Jandarmeriei Bucureși a dispus cercetarea sa disciplinară. Reprezentanții instituției au anunțat că șoferul care a provocat accidentul are 41 de ani, este plutonier major și e angajat în Jandarmerie din 2004. 

În urmă cu aproximativ o lună, un alt angajat al Jandarmeriei a ajuns în centrul unui scandal, după ce a fost filmat în timp ce gonea printre tramvaie cu un autocar al instituției. În clip se vede clar cum autocarul intră pe contrasens şi trece milimetric pe lângă tramvaiul 41, care venea din sens opus. Șoferul teribilist a scăpat destul de ușor în urma cercetării disciplinare. Șefii săi l-au sancționat cu... o atenționare și i-au retras dreptul de a mai conduce autovehicule ale Jandarmeriei pe o perioadă de 60 de zile. În plus, l-au trimis să-și facă și o evaluare psihologică. Jandarmul a fost amendat de Poliție cu 1.450 de lei, iar permisul i-a fost suspendat pentru 30 de zile. 

Mai multe articole despre:
accident scandal jandarmerie