MENIU

UN NOU SCANDAL ÎN POLIŢIE: Un agent din Sălaj şi-a bătut un coleg până i-a perforat plămânii

Incident şocant la petrecerea de bilanţ a Poliţiei din Şimleu Silvaniei. Un agent de la ordine publica aproape că şi-a omorât în bătaie un coleg şi l-a abandonat într-un şant, relatează Graiul Sălajului. Procurorii au deschis dosar penal "pentru lovire şi alte violenţe", iar şeful IPJ Sălaj a cerut o anchetă internă.

La petrecerea organizată, marţi seară, la o cabană, au participat toţi poliţiştii din Şimleu, inclusiv şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, comisarul Aurel Ştirb. Spre finalul evenimentului şi pe fondul consumului de alcool, între cei doi poliţişti, Marius Gaidoş şi Alin Onica, a izbucnit un conflict şi s-au luat la bătaie, au spus surse dinn anchetă, citate de Mediafax. 

Reprezentanţii ISU Sălaj, la fel ca şi cei de serviciul local de ambulanţă, descriu o scenă de groaza.

"Marti, 16 ianuarie, la ora 23.07, am fost sesizaţi de un cetăţean care auzea gemete şi strigături. La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD, care a găsit un bărbat într-un şanţ din apropierea Cabanei Brădet din Şimleu.(...)", spun cei de la ISU.

Imediat după miezul nopţii, agentul ajunge la UPU Zălau. "Bărbatul a suferit politraumatisme prin agresiune, traumatism cranio-facial, traumatism toracic cu pneumotorax - coaste rupte, iar aerul ieşea din plămân în interior. Pacientul era practic desfigurat", a declarat purtătorul de cuvânt de la Ambulanţei a Sălaj.  În cele din urmă, medicii au decis transportatrea victimei la Cluj Napoca. 

Spitalul Judetean a refuzat sa dea informatii legate de starea politistului Gaidos Mircea, pe motiv ca este un dosar penal deschis in acest caz.

Pachetul Tribunalului Salaj a preluat cazul

Inspectoratul de Poliţie Judeţean spune că s-a deschis un dosar penal "pentru lovire şi alte violenţe", iar ancheta a fost preluată de către procurorii Pachetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Politia ne-a mai comunicat ca ambii agenti implicati in scandal lucreaza in Politie din anul 2012, fiind colegi la Politia Orasului Simleu Silvaniei in Compartimentul Ordine si Siguranta Publica. Agresorul,  Ioan Alin Onica, are 29 de ani şi practică de ani buni lupte de contact.

Victima, Mircea Gaidoş, are 26 de ani, iar poliţia a transmis pentru Graiul Sălajului că a fost cercetat intern în trecut, pentru comportament neadecvat. Şeful IPJ Salaj, Aurel Ştirb, a anunţat şi el că IPJ Sălaj a declanşata o cercetare internă, în paralele cu ancheta parchetului.

Mai multe articole despre:
null