MENIU

Un nou record de viteză pe autostradă: 228 Km/h

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 63 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h și o persoană care conducea sub influența băuturilor alcoolice. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 228 km/h, pe autostrada A2 București – Constanța.

În perioada 9 – 15 iulie a.c.,polițiștii au depistat 63 de șoferi, care au depășit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 13 cazuri șoferii au fost depistați circulând cu viteze peste 200 km/h.

Cea mai mare viteză înregistrată a fost pe autostrada A2 București – Constanța, la data de 14 iulie a.c., când polițiștii au depistat un cetățean sirian care conducea spre mare cu viteza de 228 km/h.   

De asemenea, într-un caz, șoferul unui autoturism a fost depistat de polițiști în timp ce conducea cu o îmbibație alcoolică de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus pentru recoltarea de probe biologice, fiind cercetat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

Toți șoferii depistați conducând cu viteză excesivă au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Mai multe articole despre:
autostradă record viteză