MENIU

Un nou profesor acuzat că cere șpagă. Înregistrat de elevi în timp ce-i făcea oligofreni

Profesor acuzat că cere șpagă pentru motivarea absențelor
<p>Un nou profesor acuzat că cere șpagă</p>

Şpaga a devenit o practică în mai multe şcoli din ţară. Un profesor de la un liceu din judeţul Iaşi este acuzat de un părinte că cere bani pentru a motiva absenţele elevilor. Dascălul a fost chiar înregistrat în timpul orelor, când îi cataloga drept pe copii drept oligofreni, pentru că banii pe care i-au strâns au ajuns la o altă profesoară.

Tatăl unei eleve de la Colegiul Naţional "Mihail Sadoveanu" din Paşcani se plânge că dirigintele clasei, profesor de sport, cere câte 50 de lei pentru motivarea absenţelor. Pentru că fiica sa are probleme de sănătate şi lipseşte de la ore, tatăl ar fi obligat să cotizeze substanţial, chiar dacă eleva prezintă scutirile medicale. Şpaga ar fi mascată sub forma unor sponsorizări.

Tatăl elevei susţine că dădea regulat bani pentru fondul şcolii. Profesorul de sport recunoaşte că a pretins bani, dar nu ca şpagă.

"Nu este adevărat. O singura dată am spus ca este o competitie sportivă şi el mi-a dat o singură data 50 de lei, bani pentru care nu am spus niciodată că îi voi motiva sau nu absenţele", susține profesorul Petrică Angheluș. 

Elevii şi-au înregistrat dirigintele când îi certa, pentru că banii strânşi pentru achiziţia unei table de scris au ajuns la o altă profesoară: "Oli ce sunteţi, de la oligofreni. Şi nici unul nu a venit să spună: Băi, prostule, aia ne cere bani, vine călare peste noi în clasă! Ce dracu aveţi în capul ăla, bre?Ce sumă de bani aţi adunat? -7 lei. Ar trebui acum să vă pun să aduceţi bani, nu mă interesează de unde, că de la ea, că de acasă de la voi. Aia este o tâmpită, dar nici voi nu sunteţi mai deştepţi!"

Conducerea unităţii de învăţământ, dar şi Inspectoratul şcolar judeţean Iaşi au demarat câte o anchetă. Fata cu probleme de sănătate va fi transferată la o altă clasă.

Mai multe articole despre:
profesor şpagă acuzat cere oligofren