MENIU

Un nou mod de a face turism. Cântece maori în casele românilor

Un nou mod de a face turism. Cântece maori în casele românilor

Un grup neo-zeelandezi vrea să schimbe modul în care lumea face turism astăzi. De peste 15 ani, aceştia colindă lumea pentru a-şi promova ţara. Iar cu ajutorul muzicii tradiţionale îşi duc gazdele europene, preţ de câteva zeci de minute, în Noua Zeelandă.

Un grup de turişti din Noua Zeelandă a venit în România pentru a cunoaşte cultura ţării noastre, dar oferă în schimb gazdelor o călătorie muzicală la capătul celălalt al pământului.

"Muzica înseamnă comunicare. Ne facem prieteni, muzica deschide uşi. Este minunat pentru noi să venim într-o casă românească, să întâlnim români autentici, nu să fim simpli turişti", spune Roger Buckton.

Roger Buckton este profesor de muzică la Universitatea din Canterbury, Noua Zeelandă, iar de 16 ani a format un grup de prieteni cu care vizitează Europa.

Grupul de turişti neo-zeelandezi va rămâne două săptămâni în România şi va vizita Bucureştiul, Braşovul, Sibiul şi mai multe zone din Transilvania. Aceştia promit să cânte în fiecare oraş pe care-l vor vizita şi în fiecare casă în care vor intra. Astfel, în timp ce vor vizita România, vor da ocazia românilor să fie, preţ de câteva zeci de minute, turişti muzicali în Noua Zeelandă.

Mai multe articole despre:
maori cântece maori