MENIU

Un nou incident pe căile ferate. Locomotiva unui tren de marfă a luat foc în gara din localitatea Brazi. Incendiul a fost STINS

Locomotiva transporta containere goale de combustibil biodiesel. Foto/ISU

Locomotiva unui tren de marfă a luat foc sâmbătă dimineață în apropiere de Ploieşti, respectiv între Brazi şi Crivina, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului.

UPDATE 09:27 - „În jurul orei 08.20, la ieșire din stația Brazi (direcția Crivina), pe firul II,  la locomotiva unui tren privat de marfă s-a produs o degajare de fum. 

Vagoanele din compunerea garniturii au fost retrase in Brazi, pentru a facilita accesul pompierilor.

Ca măsură de siguranță, personalul feroviar a întrerupt alimentarea cu energie electrică a liniei de contact, iar traficul feroviar de călători a fost oprit temporar, până la finalizarea operațiunilor desfășurate de echipele de intervenție.

La ora 9.12 s-a reluat traficului de călători, pe firul I, urmează în scurt timp și redeschiderea firului II”, a declarat Oana Brânzan, purtător de cuvânt CFR.

UPDATE 09:11 - Locomotiva tracta rezervoare de biodiesel goale.

UPDATE 08:56 - Conform primelor informații, garnitura a plecat din Gara Brazi către Gara Crivina. Pe traseu a fost observat incendiul. Potrivit primelor date incendiul se manifestă la compartimentul motor. Locomotiva este una diesel, iar operatorul este privat.

UPDATE 08:55 - Incendiul se manifesta la compartimentul motor, se lucrează pentru localizare și lichidare. ISU Prahova anunță că nu sunt victime.

Incendiul se manifestă la locomotiva unui tren de marfă. 

Mecanicul a întreprins masurile specifice de protecție prin decuplarea acesteia de restul vagoanelor. 

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. 

Intervenția este în dinamică, revenim cu detalii!