MENIU

Un nou gadget din Star Trek devine realitate. Microsoft pregateste translatorul universal!

Microsoft a prezentat o tehnologie care promite să traducă in realitate unul dintre gadgeturile care fac istorie de zeci de ani in filmele science-fiction – translatorul universal.

L-am vazut, printre altele, in “The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy” dar si in Star Trek, iar acum a devenit realitate. Diana Heinrichs, managerul de comunicare de la Skype, a prezentat in cadrul Code Conference, prototipul Skype Translator, un gadget care promite sa traduca instantaneu tot ceea ce ii soliciti, relatează GadgetReport.ro

 Intr-o demonstratie facuta in fata celor prezenti in sala, Diana Heinrichs si Singh Pal, VP-ul Skype au purtat o discutie in care Diana a vorbit in engleza, iar Pal in germana.

Skype Translator s-a descurcat remarcabil, reusind sa traduca instantaneu din engleza in germana si invers, pe doua voci, cu ajutorul senzorilor de recunoastere vocala si tehnologiei Skype & IM.

Microsoft a anuntat, pe blogul companiei, ca Skype Translator suporta, in prezent, doar cateva limbi de circulatie internationala, insa in viitor va putea traduce orice limba si dialect folosit in toate colturile lumii.

Urmariti o demonstratie video cu Microsoft Skype Translator pe GadgetReport.ro